Üye Bilgileri
Nick:Emrets61
İsim:Emre Özçelik
Web sayfası:
Cinsiyet:Erkek
İmza:
Konu sayısı:2
Cevap sayısı:3
Kaç günlük üye3
Son yazdığı Php kodları mesajları
Yazan:drekon   Teşekkürler. Güzel bir döküman olmuş. Özellikle hiç masraf yapmadan web sayfası açmak isteyenlerin işine yarayacaktır. Verdiğiniz Free hostinglerde acaba Php veya mysql çalıştırma izni varmı ? Vaktim olunca şunlara derinlemesine bakayım.   Önemli değil. Php veya MySQL hakkında bir bilgi göstermiyor sitede. Daha önce buralardan aldım fakat hatırlamıyorum.
Zaman2009-11-25 12:19:35
Php
mysql_connect("adres","kullanıcı adı","sifre"); <-- Veritabanına bağlantı kuruluyor.

mysql_select_db("raf ismi"); <-- İstenilen bölüm seçiliyor.

$bilgi = mysql_query("SELECT * FROM kitap "); <-- Kitap tablosundan tüm bilgiler isteniyor. Bu bilgilerin $bilgi adlı değişkene aktarılacağı yazıyor.
 
while($satir = mysql_fetch_array($bilgi) <-- $satir değişkeninin, $bilgi değişkeninin parçalanmış haline getireleceği yazıyor.
{
    print $satir["AD && SOYAD"]; <-- AD ve SOYAD satırlarının yazılacağı yazıyor. Buradaki ´&&´, ´ve´ anlamıda gelmektedir.
}
Umarım doğrudur. smiley
Zaman2009-11-25 04:44:09
Php Ders 2 Cevap
Başlarken:

    Hosting: Hosting, her şeyin başlangıcıdır. Her şey ona bağlıdır. İnsan beyni gibidir. Hosting olmadan hiç bir şey yapamayız. Hosting hakkında ki bilgiler sunucularda barınır. Sitemizi kurduğumuzda Panel, Şifreler, Veritabanı gibi şeyler hostinge bağlıdır.

        Bedava Hosting Alabileceğiniz Siteler:

        www.freehostia.com
        www.awardspace.com
        www.byethost.com
        www.100webspace.com

    Bu sitelerden üye kaydı yaparak hostinginizi alabilirsiniz. Hosting aldıktan sonra kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.
    Eğer bu hosting siteleri size kötü geliyorsa çeşitli arama motorlarından diğer bedava hosting sitelerini arayabilirsiniz.

    Domain: Normal de aldığımız sitelere (hostinglere) giriş yapabilmek için o sitenin IP adresini yazmamız zorunludur. Bu sitelerin IP adreslerini aklımızda tutamayacağımız için böyle bir sistem geliştirilmiştir. Bizim açtığımız 192.168.1.1 adlı siteye domain sayesinde siteismi.com gibi alan adları alabiliyoruz. Bu alan adlarının saklandığı belirli bir nokta vardır. Sizin bir kere aldığınız alan adını başkası alamaz. Ta ki o alan adının süresi dolana kadar.

        Bedava Domain Alabileceğiniz Siteler:

        www.tr.cc
        www.tr.cx
        www.co.cc

    Bu sitelerden üye kaydı yaparak domaininizi alabilirsiniz. Domain aldıktan sonra kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaparak, sitenizi yönlendirebilirsiniz.
    Eğer bu domain siteleri size kötü geliyorsa çeşitli arama motorlarından diğer bedava domain sitelerini arayabilirsiniz.

Site Sistemi:

    Siteler için değişik sistemler bulunur. Bunlar, SMF, IPB, Joomla, VBullettin gibi sistemlerdir. Bunları arama motorlarından arayarak bulabilirsiniz. Bir kaç sistemin açıklaması:

    SMF: Şu anda kullandığınız forumdan bir farkı yoktur. Açılımı Simple Machines Forum´dur.
    IPB: Değişik, fakat SMF´ye benzeyen forum sistemidir. Normal de parayla satılır. Açılımı Invision Power Board´dır.
    Joomla: Tamamen ana sayfadan oluşan bir sistemdir. Site ana sayfalarına bakınız.
    VBullettin: Değişik, fakat SMF´ye benzeyen forum sistemidir. Normalde parayla satılır.

    Hostingimizi aldıktan sonra sitemizin paneline giriş yaparak bir MYSQL veritabanı hesabı yaratıyoruz. Hesabı yarattıktan sonra FTP (File Transfer Protocol) adresini alarak herhan gibi bir FTP programlarından veritabanımıza giriş yapıyoruz. Giriş yaptıktan sonra indirdiğimiz sistemin dosyalarını veritabanına yüklüyoruz. Yükleme bittikten sonra sitemize giriş yaparak kurulumu gerçekleştiriyoruz.

    FTP programları:

    FileZilla
    CuteFTP
    FireFTP
    SmartFTP

Site Ayarları:

    Sitemizi kurduktan sonra forum ayaları bulunmaktadır. Bunların içinde, kategoriler, tema ayarları, yeni temalar, site açıklarını kapatmak gibi şeyler bulunuyor. Yeni temaları arama motorlarından site sisteminize göre ayarlayabilirsiniz. Kategorileri ve diğer ayarlarları sitenizin yönetici panelinden ayarlayabilirsiniz. Temalar için göz yormayan renklere dikkat etmenizi öneriyorum.

Son Olarak:

    Sitenizi kurduktan sonra aldığınız domain ile yayına sürebilirsiniz. Döküman bana göre kısa oldu, size göre nasıl olduğunu bilmiyorum. Fakat bu dökümanın az da olsa yardımcı olabileceğine inanıyorum. Herkese şimdiden iyi web tasarımlar...

Emre ÖZÇELİK - Anlatım bana aittir.
Zaman2009-11-25 04:13:33
Php Site Nasıl Açılır ? [Basit - Anlatım]
Adınız: Emre Özçelik
Şehir: Ankara
Meslek: Öğrenci
Web sayfanız: -
Yaşım bu işlere göre küçük. Fakat bilgisayarı gerçekten seviyorum. Photoshop, 3DS Max, HTML gibi program ve dilleri az da olsa biliyorum. Sitenizi gerçekten çok sevdim. Blog sayfanızı gördüm, gerçekten güzel bir geçmişiniz var. smiley

Zaman2009-11-25 04:11:03
Php Emre Özçelik
$sayi= 5 ;

$sayi = $sayi * 2 ;

if ( $sayi > 5 )
{
$sayi = 6;
}else{
$sayi = 6 +1;
}

print $sayi;    
  1. satırda <sayi> değişkeninin 5 olduğu yazıyor. 2. satırda <sayi> değişkeni, <sayi> değişkeninin 2 katına çıkartılıyor. Yani 10 yapılıyor. 3. satırda eğer <sayi> değeri 5´den büyükse... yazıyor. 4. satırda 5´den büyükse <sayi> değeri 6 ile değişecektir. 5. satırda 5´den büyük değilse <sayi> değeri 6+1 yani 7 olacaktır. 6. satırda ise son çıkan sonuç ekranda görünecektir. Sayı 5´den büyük olduğuna göre sonuç 6´dır.
Zaman2009-11-24 13:16:10
Php Ders 3 Cevap

phpkodlari.com © 2009 Herkes Php öğrenecek
Web tasarım ve eğitim kaynağınız.