internet sayfası nasıl açılır.

internet sayfası yapmak için öncelikle html ce css bilmeniz gerekir. bu bölümde internet sayfası temellerine değineceğiz','İNTERNET SAYFASI NEDİR, NASIL AÇILIR



internet sayfası açabilmek için iki farklı ihtiyacınız var.

Site ismi

Sitenin dosyalarını koyacak yer



Aslında bu iki seçenek birbirinden farklı olmasına rağmen birçok firma ikisini aynı anda satmaktadır.

Bu dersimizde örnek olarak Hostgator isimli yabancı bir firmanın kullanımını gösterdim. ingilizce olması size biraz sıkıcı gelebilir ama hizmet kalitesi açısından memnun kaldığım için tavsiye ediyorum. denemek isterseniz ana sayfasındaki Online destek kısmına girin ve soru sormayı deneyin.

Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda teknik destek ekibi kuru laf yapmak yerine 5 dakikada çözüm üretiyor.Fiyatı normalden 1-2 dolar fazla olmasına rağmen rahat kullanım açısından yabancı rakiplerini geçtiğini söyleyebilirim. (Fazla reklama gerek yok, bununla ilgili detayları seo kısmında anlatacağım)

Firmanın Olumsuz yönü ise: Ödeme için Paypal veya kredi kartı kullanmanız gerekiyor. Maalesef havale yok. Ödeme sıkıntınız varsa Türkçe hizmet veren bir firmadan havale ile kolayca hizmet alabilirsiniz. şu anda en ucuz paketi aylık 5$ toplamda yıllık 60$ eder. Gelelim detaylara.



1- Domain almak: Domain=web sayfanızın adı, sayfanızın adını kimden aldığınız çok önemli çünkü herhangi bir sıkıntı yaşadığınızda site ismini kaybetmeniz halinde geri almak veya yerini doldurmak neredeyse imkansızdır.

2- Hosting: Web sunucu= Web sayfası dosyalarını koyacağınız yer. Birince seçenek kadar önemli olmasa da sitenizin açılma hızını ve esas maliyeti bu konu belirler.

Türkçe firmalardan tercih edecekseniz hostbul.net size bu konuda kapsamlı bir destek verecektir. www.hostbul.net



Yeni başlıyorsanız sizin için Alan adı ve sunucuyu aynı firmadan almanız daha uygun olacaktır. böylece kurulum sorunlarıyla uğraşmazsınız.



Web sayfasını kurmadan önce bilmeniz gerekenler


Web sayfanızı yönetmek için : cpanel veya plesk adı verilen yönetim panelini kullanacaksınız. Bu panele girmek için size gerekli şifre firma tarafından verilecektir. Hostgator´u anlattığım için burada onun kontrol panelini gösteriyorum.



örnek: www.site.com/cpanel
kullanıcı: admin
şifre: ****

Şifreyi girdikten sonra karşınıza gelen pencerenin sağ tarafında ihtiyacınız olan bölümleri aşağıdaki resimde gösterdim.



Şimdi sırasıyla bu bölümleri inceleyelim.

FTP KULLANICILARI: Ftp programı web sayfanıza yüklü müktarda dosya gönderirken gerekecek. Normalde yukarıda girdiğiniz şifre aynı zamanda FTP şifreniz olur. ama bazı sunucularda yeni kullanıcı tanımlamak gerekebilir.
(Detaylar için Ftp programı kullanımı dersine bakmalısınız. Ftp-programi-nasil-kullanilir)



VERİTABANI AÇMAK

Sunucu değişse bile Php server üzerinde genelde Mysql veritabanı kullanılır. şimdi örnekle bir mysql veritabanı üretelim. Yukarıdaki gösterdiğim "Veritabanı Açmak" isimli düğmeyi kendi sitenizde tıklayın. Karşınıza veritabanı adı soran bir kutu gelecek.



Buraya Türkçe harfler kullanmadan bir isim yazın (şçöğü yasak) Kaydedin. Aşağıdaki gibi bir pencere geldiyse başardınız demektir. şimdi kırmızıyla gösterdiğim yerden geri gidin.



Şimdi de veritabanı için kullanıcı oluşturmanız gerekiyor. Web sayfanızın şifresi ile veritabanı şifresi farklı şeylerdir . Bu şifreyi ve girdiğiniz kullanıcı adını bir kenara not alın.

Şimdi en önemli adıma geldik. Veritabanı ile kullanıcıyı bağlayacağız. Buradan anlayacağınız gibi web sayfanıza birçok veritabanı oluşturabilirsiniz. ve tüm veritabanlarını tek bir hesaptan yönetebilirsiniz. veya isterseniz her veritabanı için ayrı bir kullanıcı adı açabilirsiniz.



Resimde gösteridğim gibi veritabanını ve kullanıcıyı seçip ADD düğmesine basarsanız. Bu kullanıcı adına şu veritabanı kontrol yetkisi ver demiş olursunuz.



Eğer özel bir işlem yapmayacaksanız yukarıdaki ayarlar işinizi görür. Hazır script kuracaksanız hepsini seçin.



VERİTABANI YÖNETİMİ

Veritabanı yönetim için Phpmyadmin kullanıyoruz. Nasıl çalıştığını öğrenmek için . Mysql dersleri bölümünden Phpmyadmin konularına bakabilirsiniz. Hazır script kullanacaksanız bu aşamada başka işlem yapmanıza gerek yok.

drekon2010-01-04 15:33:31

DMCA.com
Bookmark and Share
Hit:30964
Puan ver:

Web Sitesi Yapmak İsteyenler.

omerxomer

[URL=" http://www.onlinehayat.org/web-sitesi-nasil-yapilir-2 "]Web Sitesi kur[/URL]mayı öğrenmek İsteyenler arkadaşlar;

bu adreste " [URL=" http://www.onlinehayat.org/web-sitesi-nasil-yapilir-2 "]www.onlinehayat.org/web-sitesi-nasil-yapilir[/URL] " nasıl web sitesi yapılacağını anlatan bir eğitim seti ile ilgili yazı okudum.

Eğer daha önce hiç [URL=" http://www.onlinehayat.org/web-sitesi-nasil-yapilir-2 "]web sitesi[/URL] "  yapmadıysanız ve artık yapmaya başlamak istiyorsanız bu yazıyı bir okuyun derim.

Şimdiden Kolay Gelsin ...

2011-08-24 12:50:34

potasyumMehmet Kalkan

iyide burda resimler nerde göremiyorum şahsen

2012-04-02 17:58:35

phpkodlari.com © 2009 Herkes Php öğrenecek
Eglence ve Oyun: Gamikro